Data de publicació: 7 de juny de 2023
ISBN: 978-84-125724-4-5
ISBN digital: 978-84-127227-0-3
320 pàgines
Format: 14 x 21,3
Rústica amb solapes.
PVP: 20,90€
El meu jo gastronòmic
M.F.K. Fisher
Pròleg de Maria Nicolau
Traducció d'Alba Dedeu
“La millor prosa dels Estats Units”, W. H. Auden
L’any 1929 M. F. K. Fisher deixa els Estats Units per instal·lar-se a França amb el seu marit; allà, tasta l’autèntica cuina francesa per primera vegada i s’estrena en una nova manera de menjar, de beure i de viure. A partir d’anècdotes, àpats amb personatges excèntrics i escenes humorístiques al voltant d’una taula, i sempre amb el rerefons de la crisi econòmica del 1929 i les tensions polítiques creixents a Europa, Fisher explica l’evolució de la seva fam insaciable, des de la seva terra natal fins a Europa, amb una prosa sòlida, alegre i propera. Descriu àpats que són seducció, educació, diplomàcia i comunió, i escenaris tan diversos com una habitació a sobre d’una pastisseria, una granja suïssa, o un creuer per l’oceà, i descabdella, amb calidesa i una intel·ligència lluminosa, els pilars de la seva educació sentimental alhora que ens il·lustra en l’art de triar i demanar encertadament en un restaurant, en els plaers de menjar en solitud, sense companyia, i en la necessitat d’alimentar-se no només el cos sinó també l’ànima i la ment.
“L’ingeni i les apassionades opinions d’M. F. K. Fisher sobre el menjar i els qui el preparen, el consumeixen i n’opinen són tan oportunes ara com quan les va escriure”, Julia Child
“Fisher té l’extraordinària capacitat de fer que el que és normal i corrent sembli especial i meravellós. El seu exemple neix de la tenacitat irrenunciable d’apreciar la vida tal i com li arriba”, Ruth Reichl
Recomana El meu jo gastronòmic de M.F.K. Fisher
LA PREMSA HA DIT:
-
Míriam Cano recomana «El meu jo gastronòmic» de M.F.K. Fisher, Fet a Mida (La Xarxa)
Lluís Ruíz recomana «El meu jo gastronòmic» de M.F.K. Fisher, Els Experts (iCat)
Begoña Gómez Urzaiz recomana «El meu jo gastronòmic» de M.F.K. Fisher, Vostè Primer (RAC1)
Míriam Cano recomana M.F.K. Fisher, L’Irradiador (iCat)
Gestació simultània, Begoña Gómez Urzaiz (Cultura|s, La Vanguardia)
Menjar bé és un art de la vida, Anna Carreras (Diari Ara | Ara Llegim)
M.F.K. Fisher i per què parlar de menjar és parlar d’amor, Adrià Puértolas (El Nacional)
Cinc llibres Foodies per les vacances, Magda Minguet (Foodie Culture)