Data de publicació: 7 de juny de 2023
ISBN: 978-84-125724-4-5
ISBN digital: 978-84-127227-0-3
320 pàgines
Format: 14 x 21,3
Rústica amb solapes.

PVP: 20,90€

El meu jo gastronòmic

M.F.K. Fisher

Pròleg de Maria Nicolau
Traducció d'Alba Dedeu


“La millor prosa dels Estats Units”, W. H. Auden

L’any 1929 M. F. K. Fisher deixa els Estats Units per instal·lar-se a França amb el seu marit; allà, tasta l’autèntica cuina francesa per primera vegada i s’estrena en una nova manera de menjar, de beure i de viure. A partir d’anècdotes, àpats amb personatges excèntrics i escenes humorístiques al voltant d’una taula, i sempre amb el rerefons de la crisi econòmica del 1929 i les tensions polítiques creixents a Europa, Fisher explica l’evolució de la seva fam insaciable, des de la seva terra natal fins a Europa, amb una prosa sòlida, alegre i propera. Descriu àpats que són seducció, educació, diplomàcia i comunió, i escenaris tan diversos com una habitació a sobre d’una pastisseria, una granja suïssa, o un creuer per l’oceà, i descabdella, amb calidesa i una intel·ligència lluminosa, els pilars de la seva educació sentimental alhora que ens il·lustra en l’art de triar i demanar encertadament en un restaurant, en els plaers de menjar en solitud, sense companyia, i en la necessitat d’alimentar-se no només el cos sinó també l’ànima i la ment. 

“L’ingeni i les apassionades opinions d’M. F. K. Fisher sobre el menjar i els qui el preparen, el consumeixen i n’opinen són tan oportunes ara com quan les va escriure”, Julia Child

“Fisher té l’extraordinària capacitat de fer que el que és normal i corrent sembli especial i meravellós. El seu exemple neix de la tenacitat irrenunciable d’apreciar la vida tal i com li arriba”, Ruth Reichl


Recomana El meu jo gastronòmic de M.F.K. Fisher


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • M.F.K. Fisher

    M. F. K. Fisher (1908 – 1992) va ser una de les grans escriptores nord-americanes del segle XX i va revolucionar la manera com s’escrivia sobre cuina i menjar fins al punt que és considerada la primera escriptora gastronòmica moderna. Va néixer als Estats Units i va passar tres anys a la universitat de Dijon, estada que la va marcar de manera definitiva i va inspirar el seu llibre més important, les memòries que teniu a les mans, El meu jo gastronòmic, considerat un clàssic contemporani. M. F. K. Fisher és autora de vint-i-set llibres de cuina, viatges i memòries, entre els quals destaquen també How to Cook a Wolf i Consider the Oyster, i és considerada una influència determinant en autors com Julia Child o David Foster Wallace. Poc abans de morir va entrar a formar part de l’American Academy i del National Institute of Arts and Letters.