Data de publicació: 15 de maig de 2019
240 pàgines
ISBN: 978-84-949110-9-5
Format: 14 x 21,5
Rústega anb solapes

PVP: 19,90€

El viatger

Ulrich Alexander Boschwitz

Traducció de Carlota Gurt


Berlín, novembre del 1938. Otto Silberman és un empresari jueu i ric que pertany a l’alta societat alemanya. Però últimament la vida s’està complicant; molts dels seus parents i amics han anat desapareixent, o han estat detinguts: l’antisemitisme, esperonat pel govern nazi, s’estén de manera imparable per tot el país. Silbermann comença a plantejar-se marxar de la ciutat, vendre el pis i liquidar tots els comptes, fins que un matí truquen a la porta i, abans que irrompin al saló i se l’enduguin per jueu, decideix fugir. No és cap cas aïllat: aquesta mena d’assalts violents estan passant impunement per tota la ciutat amb el vistiplau de les autoritats. I així, de cop, en Silbermann es converteix en un fugitiu.

Escrita amb estil directe i ritme tens, El viatger és una nova i terrorífica mirada a l’Alemanya dels anys trenta, un retrat vivíssim dels efectes devastadors del nazisme fet a partir de converses i reflexions sobre el terreny, i resulta un testimoni tan impactant com necessari per entendre com funcionen els mecanismes de poder i d’exclusió i la violència a gran escala.


Recomana El viatger de Ulrich Alexander Boschwitz


LA PREMSA HA DIT:

CONTINGUTS EXTRES

SOBRE L'AUTOR/A

  • Ulrich Alexander Boschwitz

    Ulrich Alexander Boschwitz va néixer a Berlin el 19 d’abril de 1915 en una família adinerada. La mare era protestant i el pare, que havia mort a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial poc abans que ell nasqués, era jueu. Quan els nazis van arribar al poder, Boschwitz i la seva mare van emigrar a Escandinàvia, on va publicar la seva primera novel·la. L’èxit del llibre li va permetre estudiar a la Sorbona de París, i no va ser fins el 1939 que es va publicar El viatger, primer a Anglaterra, on ell estava instal·lat, i després als Estats Units i a França. Quan va esclatar la Segona Guerra Mundial, Boschwitz va ser arrestat i deportat a un camp de presoners. Va passar els últims mesos de vida al camp d’internament de Hay, a Austràlia, fins que el 1942 se li va concedir la llibertat. Durant el viatge de tornada, el vaixell on viatjava va rebre l’impacte d’un torpede d’un submarí alemany i es va enfonsar. Boschwitz va morir a l’edat de 27 anys, i el seu últim manuscrit es va perdre amb ell.