Data de publicació: 26 de maig de 2021
336 pàgines
ISBN: 978-84-123229-3-4
Format: 14 x 21,5
Rústega amb solapes

PVP: 20,90€

La pomera i altres contes

Daphne du Maurier

Traducció de Marta Pera Cucurell


Una dona amargada i menystinguda pel marit que torna en forma de pomera vella i torta per perseguir-lo després de morta, una noia misteriosa obsessionada amb seduir soldats, una parella d’alpinistes que descobreixen un culte estrany al capdamunt d’una muntanya o l’enigma d’un suïcidi comès sense cap motiu aparent són algunes de les històries incloses en aquest esplèndid recull de contes. Bona part d’aquests relats són radiografies del cantó menys idíl·lic del matrimoni, de dones atrapades en vides que no les satisfan i que no es conformen amb el que els imposa la societat de la seva època. Daphne du Maurier va ser una gran escriptora de literatura de suspens, amb una habilitat única per crear trames d’intriga, fins i tot de terror psicològic, a partir de relacions quotidianes. La seva complicitat amb Alfred Hitchcock va fer que algunes de les seves obres fossin portades al cinema, com Els ocells, un dels contes inclosos aquí, o la novel·la Rebecca, totes dues pel·lícules dirigides per ell. Inquietants, plens d’humanitat i amb tocs fantasmagòrics, els relats de La pomera i altres contes són sorprenentment moderns i impactants.


Recomana La pomera i altres contes de Daphne du Maurier


LA PREMSA HA DIT:

SOBRE L'AUTOR/A

  • Daphne du Maurier

    Daphne du Maurier (1907-1989) va néixer a Londres, filla d’un productor de teatre i neta d’escriptor i artista. Lectora voraç, des de ben petita la van fascinar els mons imaginaris i fins i tot es va inventar un alter ego masculí. Va estudiar a casa, amb les seves germanes, i més endavant a París, i el 1928 va començar a escriure articles i contes; el 1931 es va publicar la seva primera novel·la, The Loving Spirit (L’esperit amorós). Van seguir una biografia del seu pare i tres novel·les més, però va ser Rebecca la que la va catapultar a l’estratosfera literària i la va convertir en una de les autores més populars de la seva època.

    El 1932 Du Maurier es va casar amb el tinent general Frederick Browning, amb qui va tenir tres fills. A més de novel·les, Du Maurier va publicar contes, obres de teatre i biografies. Moltes de les seves novel·les de més èxit es van convertir en pel·lícules premiades, i el 1969 la mateixa Du Maurier va ser nomenada Dama Comandant de l’Excel·lentíssim Orde de l’Imperi Britànic. Acomplia tots els criteris qüestionables de la ficció popular, i alhora també satisfeia les exigències rigoroses de l’«autèntica literatura», cosa que molt pocs novel·listes aconsegueixen.